Zoeken
Zoeken

Tijdelijke expositie

Gluren bij de (Alphense) buren


Van 24 november tot en met 24 februari 2018. Gluren bij de ‘Alphense’ buren. Deze tijdelijke expositie wordt georganiseerd door alle Historische Verenigingen van de gemeente Alphen aan den Rijn. De zeven verenigingen presenteren zich gezamenlijk in één grote, reizende overzichtstentoonstelling. De Historische Vereniging Boskoop (HVB) tekent voor de presentatie van het Boskoopse aandeel. Na Boskoop reist de tentoonstelling naar de andere kernen van de gemeente: Koudekerk, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen, Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen
 

Nature's Art


Peet Hiddink, fotografe en kunsthistorica, exposeert van 10 maart tot en met 28 april 2018 in het Boomkwekerijmuseum te Boskoop een serie natuurfoto's, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar de 'kunstzinnige' verschijnselen die we tegen kunnen komen in de natuur.
Soms lijkt het of de natuur ons een kleurrijk 'schilderij' laat zien, dan weer een prachtig lijnenspel, b.v op een rots, waarbij we kunnen denken aan 'grafiek'. Vervolgens staan we oog in oog met een 'sculptuur' in de vorm van een 'lenige', achterover gebogen boomstam. Dan weer kunnen we ons verbazen over een prachtig 'bouwwerk' van ijs, dat ineens voor ons opdoemt op een plek midden in zee, juist daar waar we het nooit zouden verwachten. Een stukje 'architectuur' dat ons versteld doet staan!
Deze serie foto's van onder andere ijs, sneeuw, rotsen, zand, mossen en vulkanen geven ons een ander, verrassender beeld van de natuur dan we normaal gesproken gewend zijn te ervaren.
Deze aparte beelden willen de schoonheid van de aarde nog eens onderstrepen en stimuleren ons wellicht om met 'andere ogen' naar de natuur te gaan kijken.


 
Peet Hiddink1
Peet Hiddink1
Peet Hiddink2
Peet Hiddink2
 
Openingstijden:

April t/m September:
di t/m za van 10:00 - 16:30 uur

Oktober t/m Maart:
di t/m vr van 13:30 - 16:30 uur
za van 10:00 - 16:30 uur


Adres: Reijerskoop 52 - 54
2771 BR Boskoop
0172-217756


Entreeprijzen:
volwassenen € 5,00
jongeren € 2,50
kinderen 0 - 12 gratis
museumkaart gratis
audiotour gratis