Zoeken
Zoeken

Het Boomkwekerijmuseum jubileert


1974 - 2014


Jubileumtentoonstelling
Jubileumtentoonstelling
  Het veertigjarig bestaan van het Boomkwekerijmuseum vieren wij met een jubileumtentoonstelling. Met diverse mini-exposities tonen wij u ,,,,, lees meer
 


 




Monumentenweekend


Boomkwekerijmuseum met vlag
Boomkwekerijmuseum met vlag
  Tijdens het monumentenweekend op 13 en 14 september 2014 is het boomkwekerijmuseum alleen op 13 september geopend. Bezoekers kunnen die dag het museum en de jubileum wisseltentoonstelling ‘40 jaar centrum voor groen en cultuur’,  bezoeken tegen een gereduceerd tarief van € 2,00 per persoon.
 

Tweede Boskoopse plantendag,

13 september aanstaande.

Thema ‘de eetbare tuin’


 
Schoone van Boskoop
Schoone van Boskoop
  Bezoek de stand van het Boomkwekerijmuseum in de sortimentstuin van
Harry v.d.Laar en maak kennis met ‘de Schone van Boskoop’, de appel die Boskoop op de kaart heeft gezet. Vanaf 10.00 uur bent u welkom aan het Rijneveld 153-A, zie ook www.sortimentstuin.nl
 

De schouw, het traditionele
transportmiddel in de
Boskoopse boomkwekerij.


Schouw 185 br.
Schouw 185 br.

 
Rechts naast de loods tonen wij
u.........lees meer
 

Plant van de week


Choisya
Choisya

 
Elke week kiezen we de plant van de week uit de honderd ‘bekroonde’ planten die onderdeel uitmaken van onze jubileumwisseltentoonstelling.
Deze week is ons oog gevallen op
'Choisya ‘Aztec Gold’ in 2012 bekroond met een bronzen medaille. Het aantrekkelijke aan deze blad plant zijn de sierlijke groengele smalle bladeren die nauwelijks vatbaar zijn voor zonverbranding. Bovendien is de plant bladhoudend. ‘Aztec Gold’ is prima geschikt in borders of als potplant op terras of balkon. De jubileumtentoonstelling en de honderd ‘bekroonde’ planten zijn te zien tot en met 18 oktober 2014.