Zoeken
Zoeken

 

Uit de school geklapt.
Boskopers in de schoolbanken.

Uit de school geklapt
Uit de school geklapt
 

 

Herinnert u zich uw schooljaren nog? Een tijd van plezier of overheersen de taaie lessen en af-schrikwekkende leerkrachten?
Aan de hand van foto’s en documenten biedt deze expositie u een inkijkje in ‘de school’ zoals die ooit was. Ondanks de lees meer .....
 

Japan-Von Siebold-Hydrangea,
'het recept voor een rijk hortensiageslacht'

BKM Flyer
BKM Flyer
  In 2016 is het 150 jaar geleden dat de Duitse arts Philipp Franz Balthasar von Siebold overleed. Binnen en buiten Nederland wordt daar aandacht aan besteed. Zo ook in het Boomkwekerijmuseum. lees meer ....

Rondvaart/Museumbezoek ‘In de ban van Japan’.

 Rondvaart 6
Rondvaart 6


Japanse sfeer
Japanse sfeer
  Zaterdag 4 juni
Zaterdag 2 juli
Zaterdag 6 augustus
Zaterdag 10 september

In het kader van de wisseltentoonstelling ‘Japan – Von Siebold – Hydrangea’ organiseren het Boomkwekerijmuseum en de VVV Boskoop op vier zaterdagen in de periode
juni – september  een rondvaart langs kwekerijen waar naast hortensia’s ook andere uit Oost-Azie afkomstige planten worden gekweekt. 
....lees meer!
 

Museum open op zondag 17 april aanstaande.

Twee clichés
Twee clichés
  In het kader van de museumweek die op 16 april start met de jaarlijkse innamedag zal het museum op zondag 17 april eveneens haar deuren openen om 12.00 uur.  Het topstuk van deze museumweek, twee clichés uit 1911 en 1913, die in april 2015 aan het museum zijn geschonken kunt u zien in een van de vitrines in onze permanente expositie. Onze baliemedewerkers maken u graag attent hierop en zeker ook over het boeiende verhaal achter deze clichés.
     

Themadagen


De wisseltentoonstelling ‘Japan - Von Siebold - Hydrangea’ is aanleiding om twee themadagen te organiseren rond de onderwerpen Von Siebold en het hortensiageslacht.

lees meer ....
Hydrangea
Hydrangea

Von Siebold lezing door Carla Teune.


Op zaterdag 3 september 2016 om 14:00 uur zal Carla Teune, oud-hortulanus van de Hortus botanicus in Leiden, een lezing geven over de legendarische Dr. von Siebold.
lees meer ...

Carla Teune
Carla Teune