Zoeken
Zoeken

 

Von Siebold buste
Von Siebold buste
 

Von Siebold op een

voetstuk


In 2016 is het 150 jaar geleden dat de Duitse arts Philipp Franz Balthasar von Siebold overleed. Binnen en buiten Nederland wordt daar aandacht aan besteed. Zo ook in het Boomkwekerijmuseum.
lees meer ....

 

 

 

 

 

Vrijwilligers gezocht bij

het Boomkwekerijmuseum


Op dit moment werken er 75 vrijwilligers in het Boomkwekerijmuseum. Met elkaar verrichten zij alle werkzaamheden die nodig zijn om het museum te laten functioneren. Die werkzaamheden zijn veelal van zeer uiteenlopende aard. Om ook in de toekomst deze taken te kunnen laten uitvoeren zijn meer vrijwilligers nodig.
Op korte termijn komen twee bestuursfuncties vacant, secretaris en pr/marketing. Daarnaast blijven we door de groei aan activiteiten behoefte houden aan medewerkers die als gastvrouw/gastheer onze bezoekers te woord kunnen staan aan de balie alsmede kunnen assisteren in de koffiecorner van het museum.
Als u geïnteresseerd bent in een van de functies kunt u contact opnemen met ons bestuurslid Wil Oudijk via secretaris@boomkwekerijmuseum.nl

 

Rondvaart/Museumbezoek

‘In de ban van Japan’.


 
 Rondvaart 6
Rondvaart 6


Japanse sfeer
Japanse sfeer
  Zaterdag 10 september

In het kader van de wisseltentoonstelling ‘Japan – Von Siebold – Hydrangea’ organiseren het Boomkwekerijmuseum en de VVV Boskoop op vier zaterdagen in de periode
juni – september  een rondvaart langs kwekerijen waar naast hortensia’s ook andere uit Oost-Azie afkomstige planten worden gekweekt. 
....lees meer!

Themadagen


De wisseltentoonstelling ‘Japan - Von Siebold - Hydrangea’ is aanleiding om twee themadagen te organiseren rond de onderwerpen Von Siebold en het hortensiageslacht.


Hydrangea
Hydrangea

Foto: Peet Hiddink

Lezing Carla Teune.


Op zaterdag 3 september geeft Carla Teune, oud-hortulanus van de Hortus Botanicus in Leiden een lezing in het Boomkwekerijmuseum te Boskoop met de titel “Von Siebold’s planten: van grote lees meer ...

Carla Teune
Carla Teune