Zoeken
Zoeken
 

Ja, het is zover!
Onze geheel vernieuwde permanente expositie staat klaar om door u bezocht te worden!


Onder het motto “Boomkwekerij – gisteren, vandaag en morgen” wil ons museum bezoekers informeren over het grootste aaneengesloten kwekerijgebied van Nederland en zijn wereldwijd bekende werkzaamheden.

Deze nieuwe tentoonstelling kon tot stand komen dankzij de financiële bijdragen van sponsoren en Vrienden van het museum. Maar ook de ruim 80 vrijwilligers leverden hun onmisbare aandeel. Zo werd er getimmerd en geschilderd, maar ook nagedacht over hoe de collectie interactief te presenteren. Ook de educatieve lessen en de audiotour werden in lijn gebracht met deze vernieuwing.

De  expositie is thematisch van opzet. Zo zijn er de zogenoemde Kernkaarten waarop de ontwikkeling van de boomkwekerij in het sierteeltcentrum Boskoop te ontdekken valt, wordt de overstap van vruchtbomen naar sierteelt besproken en krijgt de bezoeker naast de heerlijke ‘Schoone van Boskoop’ (goudrenet) ook tal van historische voorwerpen gepresenteerd.

 
 

 

Boomkwekerij_boom2
Boomkwekerij_boom2
      
Nieuwe PE-1
Nieuwe PE-1

 

  

 


 

De handel in bomen vanuit deze regio kent een lange geschiedenis. Het (tot op heden) oudste bewijs daarvoor is een rekening uit 1466, nu te vinden in het Nationaal Archief. De kwekers van Boskoop leverden destijds enten van appel- en perenbomen aan de Abdij van Rijnsburg. Het is dankzij deze Abdij dat de kwekersgeschiedenis in en rondom Boskoop een aanvang kon nemen, en zich, wereldwijd, nu al ruim vijf eeuwen verder ontwikkelt. Inmiddels is de regio bekend onder de naam Greenport Regio Boskoop.

Voor meerdere foto's zie onderstaande link  http://inboskoop.nl/fotoalbums/103,opening-boomkwekerijmuseum.html
 
Kaartenkast
Kaartenkast 
 
 

Openingstijden:

april- september:
di t/m za van 10:00 - 16:30 uur
oktober - maart:
di t/m vr van 13:30 - 16:30 uur
za van 10:00 - 16:30 uur

Adres:
Reijerskoop 52 - 54
2771 BR Boskoop
0172-217756Entreeprijzen:
volwassenen            € 5,00
jongeren                    € 2,50
kinderen 0 - 12         gratis
museumkaart            gratis
audiotour                   gratis

 

Sierk Schröder

 
Voor het najaar is een expositie ‘Naar de Natuur’ van de schilder Sierk Schröder (1903-2002) in voorbereiding. De expositie wordt samen met de Stichting Sierk Schröder georganiseerd.
 
Jonge Acer
Jonge Acer

 

Actueel


Zoals altijd is er ook dit jaar weer de innamedag. Op 22 april kunt u oude documenten, voorwerpen, gereedschappen enz. die gerelateerd zijn aan de boomkwekerij naar het museum brengen. Experts zullen u graag ontvangen en de objecten beoordelen.