Zoeken
Zoeken

 

Onze permanente expositie wordt deze winter ingrijpend gemoderniseerd, maar het museum blijft open want er is genoeg te zien.


Op 3 april wordt de nieuwe permanente expositie feestelijk geopend door de commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit.
De ruimte van deze expositie wordt op dit moment grondig onder handen genomen, er vindt een ware metamorfose plaats. Trouwe bezoekers zullen hoogstens de contouren nog herkennen, verder wordt alles vernieuwd. De verbouwing is op dit moment in volle gang, maar ligt op schema.
Ook de inrichting verandert: was deze voorheen chronologisch van opzet, de collectie wordt nu thematisch ingedeeld.

 
 

 


maquette: Een eerste ontwerp
maquette: Een eerste ontwerp

 

 

  

 


 

Tot half maart is er een tijdelijke expositie ‘De geschiedenis van de boomkwekerij in een notendop’, een miniversie van onze permanente expositie, met daarnaast een beeldpresentatie over Philipp Franz Balthasar Von Siebold. Vorig jaar is er een succesvolle tentoonstelling gewijd aan leven en werken van deze beroemde arts/plantkundige. Vooral in de periode dat hij als arts in Japan werkte, heeft hij vele planten verzameld en verschillende soorten geïntroduceerd in Nederland, waaronder een groot aantal hortensia’s.

 

Het is onvermijdelijk dat de verbouwing enige overlast geeft, maar toch is een bezoek aan het Boomkwekerijmuseum nog steeds de moeite waard. 

Zoals altijd is er ook dit jaar weer de innamedag. Op 22 april kunt u oude documenten, voorwerpen, gereedschappen enz. die gerelateerd zijn aan de boomkwekerij naar het museum brengen. Experts zullen u graag ontvangen en de objecten beoordelen.
 
 
 

Openingstijden:

april- september:
di t/m za van 10:00 - 16:30 uur
oktober - maart:
di t/m vr van 13:30 - 16:30 uur
za van 10:00 - 16:30 uur

Adres:
Reijerskoop 52 - 54
2771 BR Boskoop
0172-217756Entreeprijzen:
volwassenen            € 5,00
jongeren                    € 2,50
kinderen 0 - 12         gratis
museumkaart            gratis
audiotour                   gratis

 

 

Natuurlijk blijft het openluchtdeel, te weten:
de museumkwekerij,
de boomkwekerswoning,
de loods en het afdak
volledig toegankelijk.

 
Woonhuis6
Woonhuis6
Tijdens de herinrichting bieden wij alle individuele bezoekers gratis een lekker kopje koffie of thee aan met een echte Goudse stroopwafel.