Zoeken
Zoeken

Het Boomkwekerijmuseum jubileert


1974 - 2014


Jubileumtentoonstelling
Jubileumtentoonstelling
  Het veertigjarig bestaan van het Boomkwekerijmuseum vieren wij met een jubileumtentoonstelling. Met diverse mini-exposities tonen wij u ,,,,, lees meer
 


 
Cultuurmarkt Uit@lphen


Uit Alphen
Uit Alphen
  Bezoek op zaterdag 20 september aanstaande onze stand op het Rijnplein in  Alphen aan den Rijn en laat u informeren wat een bezoek aan het Boomkwekerijmuseum zo boeiend maakt.
In onze stand laten wij u tijdens deze Uit@lphen ook zien hoe buxusplanten in leuke vormen geknipt kunnen worden.  U bent vanaf 11.00 uur van harte welkom.
 

Braderie Boskoop


 
Kraam Boomkwekerijmuseum
Kraam Boomkwekerijmuseum
  Aanstaande vrijdag en zaterdag, 19 en 20 september, kunt u de Boskoopse Braderie weer bezoeken. Er zijn meer als honderd kramen. Het Boomkwekerijmuseum is ook vertegenwoordigd. Bezoek onze stand en laat u voorlichten waarom een bezoek aan het museum zo boeiend is.
 

De schouw, het traditionele
transportmiddel in de
Boskoopse boomkwekerij.


Schouw
Schouw

 
Rechts naast de loods tonen wij
u.........lees meer
 

Plant van de week

Cortaderia selloana
Cortaderia selloana
 
Elke week kiezen we de plant van de week uit de honderd ‘bekroonde’ planten die onderdeel uitmaken van onze jubileumwisseltentoonstelling. Deze week hebben we siergras gekozen tot plant van de week. En wel Cortaderia selloana ‘Splendid Star’, een polvormige, brede vaste plant tot circa 70 cm hoog en iets breder.  Het is een siergras met veel toepassingsmogelijkheden. De plant kan in particuliere tuinen als solitair in combinatie met bodembedekkers worden toegepast, maar ook in grotere tuinen en openbaar groen kan ‘Splendid Star’ in groepen worden gebruikt. De heldere, frisse indruk van de plant kan veel accent op een beplanting leggen. De plant is in 2002 bekroond met een gouden medaille  De jubileumtentoonstelling en de honderd ‘bekroonde’ planten zijn te zien tot en met  18 oktober 2014.