Zoeken
Zoeken

 

BKM Flyer
BKM Flyer
  In 2016 is het 150 jaar geleden dat de Duitse arts Philipp Franz Balthasar von Siebold overleed. Binnen en buiten Nederland wordt daar aandacht aan besteed. Zo ook in het Boomkwekerijmuseum. lees meer ....
     
Diny Blom
Diny Blom
 

Japans geïnspireerd ‘Blom’schikken

Op woensdagavond 15 juni en donderdagavond 16 juni geeft masterflorist
Diny Blom uit Gouda een workshop bloemschikken in het in Japanse sferen verkerende Boomkwekerijmuseum. Daar is tot en met 1 oktober de tentoonstelling ‘Japan – Von Siebold – Hydrangea’ te zien.
...lees meer

Rondvaart/Museumbezoek ‘In de ban van Japan’.

 Rondvaart 6
Rondvaart 6


Japanse sfeer
Japanse sfeer
  Zaterdag 4 juni
Zaterdag 2 juli
Zaterdag 6 augustus
Zaterdag 10 september

In het kader van de wisseltentoonstelling ‘Japan – Von Siebold – Hydrangea’ organiseren het Boomkwekerijmuseum en de VVV Boskoop op vier zaterdagen in de periode
juni – september  een rondvaart langs kwekerijen waar naast hortensia’s ook andere uit Oost-Azie afkomstige planten worden gekweekt. 
....lees meer!

Themadagen


De wisseltentoonstelling ‘Japan - Von Siebold - Hydrangea’ is aanleiding om twee themadagen te organiseren rond de onderwerpen Von Siebold en het hortensiageslacht.

lees meer ....
Hydrangea
Hydrangea

Foto: Peet Hiddink

Von Siebold lezing door Carla Teune.


Op zaterdag 3 september 2016 om 14:00 uur zal Carla Teune, oud-hortulanus van de Hortus botanicus in Leiden, een lezing geven over de legendarische Dr. von Siebold.
lees meer ...

Carla Teune
Carla Teune