Zoeken
Zoeken

 

Onze permanente expositie wordt deze winter ingrijpend gemoderniseerd, maar het museum blijft open want er is genoeg te zien.


Het Boomkwekerijmuseum gaat zijn permanente expositie nieuw leven inblazen. De wereld om ons heen verandert en het museum wil in die verandering natuurlijk niet achterblijven. Jongeren, maar ook veertigers en vijftigers groeien op met sociale en andere interactieve media. Om met ons museum ook jongere generaties te kunnen boeien, moeten we met die ontwikkeling meegaan en de permanente expositie aantrekkelijker en meer van deze tijd maken. De rode draad blijft natuurlijk de geschiedenis van de boomkwekerij vanaf 1466 met de nadruk op Boskoop en waar relevant op boomkwekerijcentra elders in Nederland.

 
 

 

Werkgroep PE
Werkgroep PE

 

  

 


 

De verbouwing betekent niet dat er tot april niets te beleven valt in het museum. Een miniversie van de permanente expositie over 550 jaar boomkwekerijgeschiedenis zal te zien zijn in de ruimte waar normaal gesproken onze wisseltentoonstellingen plaatsvinden. In deze ruimte laten we ook de beeldpresentatie zien over het leven en werken van de Duitse arts en botanicus Von Siebold in Japan.

Von_Siebolt
Von_Siebolt


Deze presentatie was een van de blikvangers tijdens de dit jaar gehouden wisseltentoonstelling ‘Japan – Von Siebold – Hydrangea’.

 
 
 

Eind oktober wordt de huidige permanente expositieruimte gesloten, waarna de bouwkundige werkzaamheden ter voorbereiding op de herinrichting zullen beginnen. We streven ernaar voor de aanvang van het zomerseizoen 2017 de nieuwe permanente expositie te kunnen openen. De wanden zijn dan thematisch in plaats van chronologisch ingedeeld. De maquette in de hal toont hoe het museum er na de herinrichting zal uitzien.

maquette: Een eerste ontwerp
maquette: Een eerste ontwerp

 

 

Natuurlijk blijft het openluchtdeel, te weten:
de museumkwekerij,
de boomkwekerswoning,
de loods en het afdak
volledig toegankelijk.
 
Woonhuis6
Woonhuis6
Tijdens de herinrichting bieden wij alle individuele bezoekers gratis een lekker kopje koffie of thee aan met een echte Goudse stroopwafel.