Zoeken
Zoeken

Clematis, meer dan alleen een klimplant!

'een wereldbloem met Koninklijke allure'

 
Clematis Prins Hendrik. Bloem
Clematis Prins Hendrik. Bloem
 

Van 29 mei tot en met 19 september 2015 staat de Clematis centraal in het Boomkwekerijmuseum. Met de wisseltentoonstelling: Clematis, meer dan een klimplant. ..... lees meer!
 
 

Workshop

'Creatief met Clematisbloemen'

MARA van den BERG
MARA van den BERG
  Op maandag 31 augustus en woensdag 2 september geeft Mara van den Berg, Nederlands jongste meesterbinder, een workshop ‘Creatief met Clematisbloemen’.
U gaat naar huis met een prachtig frameboeket gemaakt van ranken, diverse soorten groen en echte clematisbloemen welke u in uw favoriete vaas kunt zetten.
De kosten van deelname bedragen € 25,00 en is inclusief koffie/thee en materialen. Aanvang 19.00 uur. Maximaal aantal deelnemers vijftien per workshop.
Aanmelden telefonisch tot uiterlijk 26 augustus aanstaande.
Telefoon museum 0172-217756
Klik 
hier voor meer informatie.

VAKANTIE TIP !

Gratis speurtocht museum.

 WERELDKAART
WERELDKAART
  In de schoolvakantie kan de jeugd in het Boomkwekerijmuseum een leuke speurtocht maken door het museum, de boomkwekerswoning en de museumkwekerij.
Voor de allerjongsten is er een interactief spel met beeldvragen.
Museumbezoek inclusief speurtocht is gratis voor de jeugd tot en met 12 jaar mits vergezeld door een betalende volwassene.
Wanneer de jeugd zich vermaakt met de speurtocht kunnen de begeleidende ouder(s)  de tijdelijke tentoonstelling ‘Clematis, meer dan alleen een klimplant’ bezoeken. Ons terras biedt een fantastisch uitzicht over de museumkwekerij waar momenteel tientallen clematissoorten in bloei staan. Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het museum en de tijdelijke tentoonstelling.


 

Op zoek naar de naam van uw clematis?

Etiket  kwijtgeraakt?

 
Welke Clematis is dit?
Welke Clematis is dit?
  Heeft U ook een clematis in uw tuin staan waarvan u de naam niet meer weet of waarvan u het etiket  bent kwijtgeraakt, maak dan een foto van bloem en blad en kom daarmee naar het Boomkwekerijmuseum.
Bezoek de tentoonstelling ‘Clematis, meer dan alleen een klimplant’ en ga met uw foto’s naar de Wall of Fame. Vergelijk uw foto’s met de zeshonderd verschillende soorten gekweekte clematissen die hier zijn afgebeeld. U maakt een grote kans uw clematis hiertussen te ontdekken. Mocht dat niet het geval zijn kijk dan ook nog even in het etikettenboek dat ter inzage ligt.
Komt u er ook dan niet uit, laat dan uw foto’s met naam, adres, mailadres achter bij onze balie , dan zoeken wij het voor u uit.
 

Nog ZES weken

'Clematis, meer dan alleen een klimplant

Bloeiende Clematis in de kwekerijtuin 1
Bloeiende Clematis in de kwekerijtuin 1

Klik hier.


 

Ton Hannink, clematiskenner

komt al uw vragen over Clematis beantwoorden, op 8 september de hele dag in het museum.
Om 19.30 uur start Ton met een interesante lezing lezing. Lees meer ...

 
Clematis 'Da Yun'
Clematis 'Da Yun'