Zoeken
Zoeken
 

Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop toont zijn hart voor groen en cultuur in de tijdelijke expositie.


Plant & eter


Zonder groene planten is er geen leven op aarde! Bijna alles wat kruipt, loopt of vliegt is direct of indirect van ze afhankelijk. Alle leven is verbonden met en afhankelijk van elkaar.

De expositie ‘Plant & eter’ toont wat planten nodig hebben om te groeien en bloeien. U maakt kennis met diverse planteneters, zult genieten van de prachtige en leerzame maquette van een voedselpark en zich verbazen over het grote aantal eetbare planten. U kunt zich laten inspireren door een met diverse planten gedekte tafel. Ook in de museumkwekerij staan vele eetbare gewassen.

Voor deze expositie is samengewerkt met 10 botanische en historische tuinen en het Openluchtmuseum in Arnhem.

De expositie loopt van 18 mei tot en met 27 oktober 2018.

AlbertHein
AlbertHein

Voor klanten van Albert Heijnfilialen in de zeven kernen van de gemeente Alphen aan den Rijn geldt van 22 mei tot en met 28 juli een kortingsactie. Bij de kassa’s en de servicebalie ligt een flyer met informatie.

Neem ook uw kinderen mee! Voor hen is er een leuke speurtocht en een “ouderwets” Elektrospel. Voor de jongsten is er een kleurplaatwedstrijd. De kleurplaat ligt bij de servicebalie in elk Albert Heijnfiliaal.

Op 26 mei en 1 juni geeft de bekende Boskoopse kweker Ward van Teylingen een demonstratie zaaien, stekken en enten. Aanvang 11.00 uur, telefonisch aanmelden: info@boomkwekerijmuseum.nl of 0172-217756.

Uiteraard kunt u ook de permanente expositie met de geschiedenis van de boomkwekerij en het boomkwekershuisje bezoeken.

 

         
 
   
 
 
 

Activiteiten AGENDA 2018


Mei

18 mei t/m 27 oktober 
Plant & eter
Zonder groene planten geen leven op aarde! Op diverse manieren wordt aandacht geschonken aan planten die gegeten kunnen worden door mens en dier.
Voor deze expositie is samengewerkt met 10 botanische en historische tuinen in Nederland en het Openluchtmuseum in Arnhem.

 

Juli

Zaterdag 7 en woensdag 18 juli 
Excursie over eetbare planten
De VVV Boskoop en het Boomkwekerijmuseum organiseren een rondvaart met als thema ‘Plant & eter’. U bent vanaf 10 uur welkom op het VVV-kantoor, Overslag 14, 2771 CE Boskoop. De koffie staat klaar!
Om 10.30 uur precies vaart u naar kwekerij Rijnbeek waar u een rondleiding krijgt met informatie over diverse eetbare planten.
Aansluitend ontvangt het Boomkwekerijmuseum u voor de lunch. Daarna krijgt u binnen en buiten een rondleiding in de tijdelijke expositie ‘Plant & eter’.
Vorig jaar is de permanente expositie compleet vernieuwd en natuurlijk kunt u ook daar een kijkje nemen.
Deze interessante dag kost u slechts € 16,-.
U dient wel van tevoren te reserveren bij de VVV Boskoop (telefoon 0172-214644) in verband met het aantal benodigde boten en de lunch.
De themavaartochten in 2017 waren een groot succes, de deelnemers waren zonder uitzondering zeer enthousiast. Meld u dus tijdig aan om verzekerd te zijn van een plek!


 

Augustus

Zaterdag 4 augustus 
Themavaartocht. 
Zie juli.

 

September

1 september 
Themavaartocht
Zie juli.

15 september 

Eetbare tuinmiddag
In het kader van de expositie Plant & eter en in samenwerking met Plantentuin Esveld staat van 13.00 tot 17.00 uur de eetbare tuin centraal.

18 september 

Lezing
Gert Fortgens, directeur van arboretum Trompenburg, geeft ’s avonds een lezing in het kader van Plant & eter. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Boskoopse afdeling van Groei & Bloei. meer informatie.

 

 

   

Openingstijden:

April t/m September:
di t/m za van 10:00 - 16:30 uur

Oktober t/m Maart:
di t/m vr van 13:30 - 16:30 uur
za van 10:00 - 16:30 uur


Adres: Reijerskoop 52 - 54
2771 BR Boskoop
0172-217756


Entreeprijzen:
volwassenen € 5,00
jongeren € 2,50
kinderen 0 - 12 gratis
museumkaart gratis
audiotour gratis