Zoeken
Zoeken

Tijdelijke expositie


Een groene apotheek

Op 3 mei opende Riek Bakker de tijdelijke expositie ‘Een groene apotheek, Geneeskracht uit boom en plant’. Mevrouw H.E. Bakker is een beroemde Nederlandse stedenbouwkundige. Haar bekendste projecten zijn de Kop van Zuid in Rotterdam en Leidsche Rijn in Utrecht. Zij heeft o.a. Hoger Tuinbouwonderwijs gevolgd in Boskoop en bewaart goede herinneringen aan ons dorp.
U krijgt informatie over verschillen tussen fytotherapie en homeopathie en u ziet voorbeelden van een ziekte met de daarbij behorende geneeskrachtige boom of plant. Op een interactieve manier kunt u uw kennis van geneeskrachtige gewassen testen.
In de museumkwekerij en rondom het museum vindt u voorbeelden van geneeskrachtige planten en houtachtige gewassen.
Deze expositie loopt tot 23 september.


Chelidonium majus
Chelidonium majus


Sierk Schröder - Naar de natuur


Van 5 oktober tot 18 november kunt u werk zien van Sierk Schröder (1903-2002) in de tentoonstelling ‘Naar de natuur”. Hij studeerde van 1922 tot 1925 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Daarna werkte hij als leerling van André Lhote in Parijs. Aanvankelijk legde hij zich toe op illustraties, maar later ging hij aquarelleren en schilderen. Hij tekende en schilderde veel kinderportretten, vooral van kinderen uit gegoede milieus en bekende figuren uit het politieke, culturele en maatschappelijke leven Bekendheid verwierf hij onder andere door zijn portretten van leden van het koninklijk huis. Het portret van Koningin Beatrix dat lang in de Tweede Kamer hing, is van zijn hand. Vanaf 1985 legde Schröder zich uitsluitend toe op vrij werk en vormde ook de natuur een inspiratiebron.
 

Gluren bij de (Alphense) buren


Van 23 november tot 30 maart 2018 verzorgt de Historische Vereniging Boskoop de tentoonstelling “Gluren bij de buren”.
Openingstijden:

april- september:
di t/m za van 10:00 - 16:30 uur
oktober - maart:
di t/m vr van 13:30 - 16:30 uur
za van 10:00 - 16:30 uur

Adres:
Reijerskoop 52 - 54
2771 BR Boskoop
0172-217756Entreeprijzen:
volwassenen € 5,00
jongeren € 2,50
kinderen 0 - 12 gratis
museumkaart gratis
Ckaart gratis
audiotour gratis


 

Sierk Schröder

 
Voor het najaar is een expositie ‘Naar de Natuur’ van de schilder Sierk Schröder (1903-2002) in voorbereiding. De expositie wordt samen met de Stichting Sierk Schröder georganiseerd.
 
Jonge Acer
Jonge Acer