feb 07 2024 - mei 12 2024
Ongoing...

All Day

Boskoop, door het oog van Ewout Bulk

Op woensdag 7 februari 2024 wordt de schatkist van de Boskoopse verzamelaar Ewout Bulk ontsloten. Een deel van de collectie is vanaf die dag te zien in een tijdelijke expositie in het Boomkwekerijmuseum.

Op 14 juli 2022 overleed Ewout Bulk. Hij liet een enorme verzameling ansichtkaarten, foto’s, knipsels en andere documenten over Boskoop na. Begin dit jaar schonk zijn vrouw Els de collectie aan de Historische Vereniging Boskoop (HVB).

Met een opdracht. ,,Wij willen dat meer mensen kunnen genieten van de collectie. Wij denken dat de HVB daarvoor kan zorgen”. 49 mappen met materiaal wisselden van eigenaar. Sindsdien is de HVB bezig om de collectie te digitaliseren. Zodra dit mogelijk is wordt de collectie opgenomen in de beeldbank.

De expositie is een andere manier om Boskopers te laten meegenieten. Gekozen is voor een aantal thema’s: onderwijs, kwekerijen, de grote tentoonstellingen over de boomkwekerij, woningbouw en ontwikkeling van het dorp, middenstand, sport en voetbal en horeca. Ook wordt er een aantal straten uitgelicht.

De verzameling beslaat ongeveer één eeuw Boskoop: van 1900 tot 2000. De basis voor de verzameling werd gelegd in de jaren dertig door een tante van Ewout Bulk. Daarna ging zijn vader ermee verder. Toen de vader van Ewout in 1978 overleed, nam hij het stokje over. Hij borduurde verder op bestaande thema’s, kwam met nieuwe en bleef de ontwikkeling van het dorp vastleggen.

De expositie van de verzameling van Ewout Bulk loopt van 7 februari tot en met 12 mei 2024.

Reactie verzenden