Datum

nov 18 2021 - feb 12 2022
Ongoing...

Schoonheid in verval

SCHOONHEID IN VERVAL

Foto’s en pentekeningen van oude kwekersloodsjes, zilveren colliers met daarin diverse bodemvondsten

Rieni Stolwijk-van der Zon exposeert van 18 november tot en met 12 februari 2022 in het museum met foto’s en pentekeningen van Boskoopse kwekersloodsjes.

Velen zullen haar en haar werk kennen, maar hebt u haar prachtige foto’s van oude kwekersloodsjes al eens gezien? Als lid van de Alphense fotoclub kent ze de fijne kneepjes van het vak. Op haar fiets doorkruiste ze Boskoop op zoek naar de loodsjes. Er zijn er nog maar weinig over, des te leuker dus dat het verleden in de foto’s herleeft.

Geïnspireerd door de foto’s maakt zij bijzondere pentekeningen. Niet alleen van het loodsje zelf, maar ook van details zoals gereedschappen, een scheef hangende deur, werkkleding aan een haak.

Ook goudsmid Lise Colpa herkent de schoonheid in verval. In de vitrine toont zij prachtige zilveren sieraden die gevonden zijn in de Boskoopse bodem. Zij vindt een scherf van een pot of schotel, een stukje oud glas, een deel van een oude kraan, een deel van een pijpenkop, soms zelfs een complete pijpenkop in de grond en maakt daar vervolgens een bijzondere ketting van.

Rieni en Lise zullen aanwezig zijn op 27 november, 11 december, 8 en 29 januari vanaf 13.30 uur.

Lise Colpe 

Reactie verzenden