Bereikbaarheid

Informatie over het Boomkwekerijmuseum

Het Boomkwekerijmuseum is gelegen te Boskoop aan het Reijerskoop, de nummers 52-54 en 56. Sinds 2013 is de voorzijde een gemeentelijk monument: “Het ensemble van het boomkwekerijmuseum bestaande uit een draaibrug, een groenstrook langs het water, de voorgevels van de percelen nummers 52-54 en de boomkwekerswoning, nummer 56”.

Bereikbaarheid
Met de auto, motor of touringcar:
Vanuit Den Haag, de A12 neemt u bij Gouda direct voorbij het aquaduct afslag 11 richting Boskoop. U gaat bij de tweede hefbrug direct na de tunnel rechtsaf en vervolgens linksaf. Na 500 meter ziet u links het Boomkwekerijmuseum.

Vanuit Rotterdam gaat u van de A20 naar de A12. Bij Gouda neemt u direct voorbij het aquaduct afslag 11 richting Boskoop. Verder: zie boven.

Vanuit Utrecht, de A12, neemt u bij Gouda afslag 11 richting Boskoop. Verder: zie boven.

Vanuit Amsterdam, A4, neemt u bij Leimuiden de afslag naar Alphen aan den Rijn, N207, vervolg deze weg naar Boskoop. Ga in Boskoop na het Shell benzinestation direct naar rechts, dan links voorsorteren en linksaf slaan. Na 500 meter ziet u links het Boomkwekerijmuseum.

U kunt parkeren voor het museum of in de Valkenburgerlaan en aan de Overslag (bij de VVV).

Touringcars mogen uitsluitend parkeren aan de Overslag. Touringcars kunnen keren op het terrein van de firma Gebr. Boer, komend vanaf de hefbrug 150 meter voorbij het Boomkwekerijmuseum links.

Openbaar vervoer
Het NS station ligt op 1,5 km afstand van het museum. Borden geven de richting aan naar de VVV en het Boomkwekerijmuseum. Het museum is vanaf NS-station Boskoop ook bereikbaar met lijn 728 van Arriva (buurtbus). De bus stopt bij de VVV. Van daar is het vijf wandelminuten naar het museum. De bus rijdt alleen op werkdagen tussen 7.15 en 18.42 uur. De dienstregeling en de route van de Buurtbus vindt u op www.allesinalphen.nl.

Met de fiets: het centrum van Boskoop ligt ten westen van de hefbrug, het museum ten oosten ervan. Vanaf de hefbrug ligt het museum na 500 meter links. Het museum ligt vlak bij fietsknooppunt 96. U kunt met uw eigen oplader de accu van uw elektrische fiets opladen. Het museum beschikt over zes oplaadpunten.

Welkom