Bereikbaarheid

Welkom

Het Boomkwekerijmuseum is gelegen te Boskoop aan het Reijerskoop, de nummers 52-54 en 56. Sinds 2013 is de voorzijde een gemeentelijk monument: “Het ensemble van het boomkwekerijmuseum bestaande uit een draaibrug, een groenstrook langs het water, de voorgevels van de percelen nummers 52-54 en de boomkwekerswoning, nummer 56”.

Bereikbaarheid

Per auto, motor of touringcar

Vanuit Den Haag via de A12 richting Utrecht. Neem afslag 11 richting Boskoop. Sla vóór de tweede hefbrug direct na de tunnel rechtsaf en vervolgens linksaf. Na 500 meter links ziet u het Boomkwekerijmuseum.

Vanuit Rotterdam via de A20 naar de A12 richting Utrecht. Neem afslag 11 richting Boskoop. Verder: zie boven.

Vanuit Utrecht via de A12 richting Den Haag. Neem afslag 11 richting Boskoop. Verder: zie boven.

Vanuit Amsterdam via de A4 richting Den Haag. Neem afslag 4 richting Alphen aan den Rijn, de N207. Vervolg deze weg richting Gouda/Boskoop. Sla in Boskoop direct na het Shell-benzinestation rechtsaf, sorteer links voor en sla linksaf. Na 500 meter links ziet u het Boomkwekerijmuseum.

Parkeren

Voor het museum, in de Valkenburgerlaan of aan de Overslag (bij de VVV). Bij de entree van het museum is een invalidenparkeerplaats.

Touringcars moeten parkeren aan de Overslag. Ze kunnen indien nodig keren op het terrein van de firma Gebr. Boer, vanaf de hefbrug 150 meter voorbij het Boomkwekerijmuseum links.

Met het openbaar vervoer

Het NS-station ligt op 1,5 km afstand van het museum. Borden geven de richting aan naar het Boomkwekerijmuseum. Het museum is vanaf NS-station Boskoop bereikbaar met lijn 728 van Arriva. De bus rijdt op werkdagen één maal per uur. Zie https://www.buurtbusboskoop.nl/dienstregeling.html

Met de fiets

Het museum ligt dicht bij fietsknooppunt 96 ten oosten van de hefbrug. Het museum beschikt over zes oplaadpunten om de accu van uw elektrische fiets op te laden. Vergeet uw eigen oplader niet!

De fietsroute Tuinen en Kwekers loopt langs het Boomkwekerijmuseum.  Hier vindt u de fietsroute.